Tips en mogelijkheden
Over het algemeen wordt de Riedijkshaven te Dordrecht gebruikt als vertrekpunt voor vaartochten. Het is echter altijd mogelijk om een ander vertrekpunt te kiezen. In dat geval wordt de benodigde tijd om naar het door u gekozen vertrekpunt te varen (en later weer terug) via de uurprijs in rekening gebracht.
De uren zoals hieronder vermeld zijn schattingen voor de volledige tocht en zijn afhankelijk van o.a. waterstanden en weersomstandigheden. Indien u ervoor kiest om onderweg ergens aan de wal te gaan, wordt deze ligtijd volledig in rekening gebracht. U dient de daar door te brengen uren bij de onderstaande opgave op te tellen.
Uiteraard bent u vrij om naar wens zelf een tocht samen te stellen. Kijk op de pagina Tarieven voor de prijzen die we hanteren.
Enkele voorbeelden:
Een bezoek aan het Binnenvaartmuseum is in combinatie met een vaartocht altijd mogelijk
Een tocht langs het historische aanzicht van Dordrecht duurt 2 à 3 uur
Een tocht langs Moldiep in de Sliedrechtse Biesbosch duurt 2 à 3 uur
Een tocht rond het Eiland van Dordrecht duurt ongeveer 5 uur
Via het Wantij naar de Nieuwe Merwede via de Dordtse Kil terug of via het Wantij naar de Nieuwe Merwede langs Werkendam via de Beneden Merwede terug ongeveer 4 uur
Rond het eiland van de Hoeksche Waard is 6 uur
Drimmelen → 4 uur, Gorinchem → 4 uur, Gouda → 6 uur, ´s Gravendeel → 2 uur, Heusden → 9 uur, Kinderdijk → 2 uur, Puttershoek → 2 uur, Ridderkerk → 2 uur, Rotterdam → 6 uur, Sliedrecht → 1 à 1½ uur, Willemstad → 5 uur.
Een combinatie van varen met de Veerdienst 3 en rijden met Dordrecht Tours biedt u de unieke mogelijkheid om vanuit een elektrische trein het historische centrum van Dordrecht te bezichtigen. Zo kunt u Het Stadshuis, de Grote kerk, Huis van Gijn en Dordrechts Museum zien. De trein biedt ruimte aan 36 personen en is rolstoel toegankelijk. Dit alles kan van 31 maart 2018 t/m 30 september 2018. Zie: http://dordrechttours.nl/
Tip: de Biesbosch!
Het Nationaal Park De Biesbosch (kortweg "De Biesbosch") is een beschermd natuurgebied met een lange geschiedenis. Het is een zoetwatergetijdengebied met kreken en wilgenvloedbossen, eilanden en slingerende waterwegen.
De Biesbosch is na de Sint-Elisabethsvloed (1421) ontstaan uit een binnenzee onder invloed van rivierwater en het getij. Het rivierwater bevatte zand en slib dat naar de bodem zakte. Vervolgens ontstonden er zandplaten waar plantengroei op kwam, zoals biezen en wilgen. De dynamiek van het water en menselijke ingrepen vormden in de eeuwen hierna het landschap.
In 1994 werd dit gebied uitgeroepen tot nationaal park. Nu wonen hier o.a. zeearenden, bevers, otters en Schotse hooglanders. Het is inmiddels een populair recreatiegebied geworden. De schippers van de Veerdienst 3 weten de mooiste plekjes in de Biesbosch feilloos voor u te vinden!
Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Park De Biesbosch.